Centrale verwarmingssystemen

Installatiebedrijf Doetinchem

 

Een centraal verwarmingssysteem regelt de temperatuur van een gebouw en heeft daarom een regelsysteem nodig. In oudere gebouwen is zelfs centrale verwarming misschien niet nodig. Moderne gebouwen lokken echter zo hoge temperaturen uit dat de afvoer van warmtewinst en -verlies voortdurend moet worden gecontroleerd.

Isolatie

Isolatie is een soort materiaal dat koeler van temperatuur is. Zoals de naam al zegt, zorgt isolatie ervoor dat warmte-energie uit het gebouw wordt afgevoerd om alles op een bepaalde temperatuur te houden. Dit soort werk is niet zo overvloedig als verwarming en koeling, hoewel het nog steeds aanwezig is. Slechts ongeveer 5% van de energie in het gehele VK is afkomstig van verwarming en koeling. Commerciële gebouwen zijn goed voor ongeveer een derde van het totaal.

Centrale verwarming

Centrale verwarming is verantwoordelijk voor de temperatuurregeling. Deze functie komt voor in alle temperatuurregelingssystemen; elektrisch, gas of chemisch. In een centraal verwarmingssysteem wordt de temperatuur meestal geregeld door een lus van leidingen die warmteoverdrachtslus wordt genoemd. Deze systemen zijn ontworpen om warmte uit de ruimte of het gebouw te verwijderen door het gebruik van radiatoren, condensors of warmtewisselaars. Commerciële gebouwen zijn goed voor ongeveer een derde van het totaal.

TERMINALselectie bedrading

Dit bedradingssysteem is een complex instrument voor temperatuurregeling. Het wordt gebruikt in industriële installaties en gebouwen om de temperatuur te regelen. De term residentieel verwarmingssysteem wordt gebruikt om een verwarmingssysteem aan te duiden dat is ontworpen voor woningen. Deze systemen worden gewoonlijk geïnstalleerd op plaatsen waar de temperatuur lager is dan de aanbevolen optimale waarden voor comfort of veiligheid.

Levensverwachting van een verwarmings-/koelsysteem

De levensverwachting van een verwarmings-/koelsysteem kan aanzienlijk variëren. Dit is te wijten aan de reactivering van opgeslagen warmte in het gebouw tijdens koudeperiodes en de afgifte van latente warmte door inefficiënt kloppen van de radiatoren tijdens hitte-extremen. Radiatoren zijn duur, aangezien ze moeten worden afgesteld om de vereiste temperatuur te handhaven.

APV/HVAC

Overweeg om de aannemers te vragen naar de aanwezigheid van aannemers. Vraag of zij statistieken kunnen overleggen over het energiegebruik in de afgelopen 12 maanden en hoelang zij in die functie werkzaam zijn geweest. Dit kan een indicatie geven van hoe goed het bedrijf zijn systemen commercialiseert. Het is raadzaam bedrijven te vermijden die geen gegevens kunnen verstrekken, of die exorbitante tarieven aanrekenen voor kleine afhankelijke bedrijven.

Energie-efficiënte verlichtingssystemen

Buitensporig lange elektrische circuits zijn de belangrijkste oorzaak van hinderlijke elektrische oproepen. Dit kan verwarrend zijn voor elektriciens en elektrische werkzaamheden worden zelden gecontroleerd door elektriciens of elektrotechnici. In plaats daarvan is dit beroep gericht op het effectief benutten van warmte en zonlicht door middel van fotovoltaïsche technologie. Dit is een groene technologie en daarom zullen goede bedrijven een financiële stimulans inhouden in de vorm van een contante betaling voordat met de

 

LEES MEER : 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.