De voordelen van een groendak

Dakbegroeiing

Daken zijn niet alleen maar platte, gladde oppervlakken; ze hebben overspanningen, pieken en dalen, en zijn gebouwd op talrijke elementen, die niet opwegen tegen het gewicht van de zuidelijke dakpanelen. De grond onder uw dak wordt vochtig, er is vouw op de top van het dak, en de dakbedekking zelf absorbeert waterdamp op de daklijn. Dit is het gevolg van de neerslag die uit de hemel valt, en vaak de lichtinval blokkeert. Daarom hecht vocht zich vaak aan de onderkant van de beplanking of de dakbedekking. Zelfs als er geen vocht aanwezig is, verhoogt blootstelling aan zon en licht het vochtgehalte van een ruimte. Deze vermenigvuldiging resulteert in slechte isolatiewaarden, wat leidt tot neerwaartse luchtstromen, nog meer waterdamp, en over het algemeen een lagere warmteweerstand. Bovendien houdt waterdamp warmte vast, waardoor er meer moeite nodig is om het huis te verwarmen. Er is minder algemene isolatie in een dak, dus de warmte die u in uw huis binnenkrijgt, kan via uw dak omhoog gaan, waardoor er koude plekken in het onderste deel van het huis achterblijven.

Groendaken zijn ook ontworpen om zoveel mogelijk zonne-energie op te vangen. Daarom hebben groendaken bodems die goed gedraineerd zijn, gemaakt zijn van natuurlijk voorkomende materialen en geen chemicaliën of verzwaarde materialen bevatten. De beplanting, in combinatie met het reflecterende karakter van het dak zelf, verhoogt de totale energie-omzettingsefficiëntie van het dak. De energie omzettingsefficiëntie meet de snelheid waarmee een constructie haar energie omzet in hernieuwbare verwarmings- of koelingsenergie. De beste reflecterende materialen gebruiken een hoek die de zonnestralen focust. Ze geven ook de voorkeur aan natuurlijke materialen zoals grind, hout en gras om een aura te creëren die een plug toEnergy Efficiency.

  • Groendaken kunnen deels worden aangelegd met materialen die wat zwaarder zijn, maar ook met meer creativiteit. De materialen hoeven niet zwaar te zijn om een goede isolatiewaarde te hebben. Er kan ook gemixt en gematcht worden met materialen. Er zijn voordelen aan het gebruik van een groendak in de volgende scenario’s: 1. Een dakgedeelte dat verslechterd is en aan vervanging toe is2. De bedekking van de bestaande dakbedekking is verslechterd en moet worden vervangen3. De bedekking van de bestaande dakbedekking is beschadigd door storm en is aan vervanging toe4. De dakbedekking is beschadigd door water en creëert een luchtgat, of is alleen op zijn plaats en niet ondersteund5. De dakbedekking moet worden geïnstalleerd met een bodembevestiging op zijn plaats, zodat het kan worden bedekt met een fotovoltaïsch paneel6. Het dakoppervlak is in aanbouw door een nieuwe dakconstructie Groene daken kunnen worden gebouwd van een grote verscheidenheid aan materialen en beschouwd als dakbedekking opties. Planten zijn het meest te vinden op de groene dakbedekking alternatieven. Als u Dak begroeiing wilt , raadpleeg dan eerst een professionele tuinarchitect om te zien of de dakstructuur en de locatie bevorderlijk is voor het groeien op het groen dak.

Lees meer

Sedumdak laten aanleggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.