Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming frezen

Elektrische vloerverwarming is ook bekend als warme vloeren, en is de meest voorkomende vorm van vloerverwarming in het Verenigd Koninkrijk. Elektrische vloerverwarming bestaat uit een systeem van radiatoren of kabels die onder de vloer worden geplaatst. Het water dat door deze leidingen stroomt, wordt binnen enkele seconden verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 50 totJudy. Daarna wordt dit warme water overgebracht naar een centrale verwarmingsketel voor distributie naar het hele huis.

Er zijn twee hoofdvormen van elektrische vloeren, namelijk flexibele en starre systemen. Flexibele elektrische vloeren bestaan uit kabels die aan de vloer worden bevestigd. Deze kabels kunnen verder onder de vloer worden geleid, zodat er geen warmte verloren gaat naar potentieel koude ruimtes die niet over vloerverwarming beschikken. Tussen de kabels worden radiatoren aangebracht. Dit systeem is gemakkelijk te installeren en kan in de meeste gevallen door uzelf worden gedaan, zonder de hulp van een elektricien of andere vakman. De installatie van deze vorm van elektrische vloerverwarming is echter veel duurder, en is daarom alleen aan te bevelen voor relatief oude gebouwen. Elektrische vloerverwarming is een ander type systeem, dat bestaat uit warm water, leidingen en een kabellus. Dit systeem wordt meestal geïnstalleerd in de buurt van een vloerverwarmingssysteem, of er gevaarlijk dicht bij. Hydronische systemen zijn duurder, en worden daarom in de meeste gevallen niet gebruikt. Dit type systeem, dat bestaat uit één geordend systeem met een aantal afzonderlijke leidingsystemen, circuleert schoon warm water, dat vervolgens door de onder de vloer gelegde kabels wordt geleid. Het warme water in dit systeem wordt meestal aangesloten op een radiator, die de warmte steeds verplaatst naar nabijgelegen delen van de vloer. Koud water stroomt door de leidingen die met de brug zijn verbonden en wordt verwarmd. Dit warme water wordt vervolgens naar de centrale verwarmingsketel geleid, waardoor een gecontroleerde warmte in de vloer ontstaat.

Hydronische elektrische vloersystemen zijn uiterst efficiënt, omdat ze het verwarmingsrendement van een huis sterk verbeteren, omdat warm water in de leidingen wordt opgeslagen. Een bijkomend voordeel van hydronische systemen is de onmiddellijke opwarming van de vloer, waardoor de vloer onmiddellijk warmer wordt. Zelfs in de meest extreme omstandigheden, wanneer de vloer acht uur of langer blijft liggen, kunnen hydronische systemen het warmteverlies via de vloer aanzienlijk beperken, waardoor u de vloertemperatuur veel lager kunt houden dan bij conventionele verwarming. Dit zal uiteraard veel lager zijn dan de temperatuur die u zou krijgen met radiatoren aan het andere uiteinde van een vloerverwarmingssysteem. Een ander voordeel dat hydronische systemen en andere vloerverwarmingssystemen hebben ten opzichte van radiatoren, is dat ze niet alleen bijdragen tot een gelijkmatigere opwarming (om de temperatuur te bereiken waarbij de radiator duidelijk warm aanvoelt, zelfs aan het oppervlak), maar ook bij veel lagere temperaturen werken dan radiatoren kunnen. Dit betekent dat als de temperaturen bijzonder laag zijn, een hydronisch vloerverwarmingssysteem of een flexibele elektrische vloerverwarmingsdraad kan worden gebruikt om de temperatuur te verhogen, gewoon door het warme water (of de verwarmingskabel) of de draad goudkleurig te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.