Vloer schoonmaken

Vloer schuren Eindhoven

Hoewel het gebruik van een kwaliteitsverzegeling op uw houten vloer of parket de levensduur van uw vloer zal verlengen, is het geen garantie dat de vloer er even goed zal uitzien als toen hij voor het eerst werd gelegd. Theoratieve afwerking tot in de puntjes afgesteld vraagt om een student die zich bezighoudt met de restauratie van parketvloeren.

Normaal gesproken zal de restauratie onder de vloerdelen lange tijd onafgewerkt blijven. Als de houten vloer vóór de tweede helft van de vorige eeuw is gelegd, is het hout van een ervaren meubelmaker. Vaak lamineerden meubelmakers hun nieuwe hout met een ander klein stukje hout om de twee stukken aan elkaar te laten hechten. Als u een stuk vloerbedekking in uw plaatselijke winkel zag dan is het waarschijnlijk dat de vloer gelamineerd was van enige tijd in het verleden. Dit komt omdat de gelamineerde baan zal deel uitmaken van het leven van de vloer. Sommige restauratie banen zijn gemaakt gewoon op een poging om het tijdperk van een oud huis te handhaven. Andere restauratie banen vereisen dat het stuk te passen of atleast mix met de leeftijd van het huis.

De meeste timmerlieden maken een grondige inspectie van de houten vloer of parket voordat ze beginnen met de manipulatie van vinekg, was, of resanded afwerking op de vloer. Zij herstellen het oppervlak tot een punt van bijna natuurlijke perfectie. Zodra het hout gezond is, schuren ze het oppervlak. Bij klassieke houtsoorten zoals de Provence worden de scharnieren, het opnieuw afhangen en afwerken van deuren, en het afwerken van laden en lijsten gedaan vóór het schuren van de vloer.

Wanneer is het echt een professionele manier geschuurd?

Wanneer de vloer geschuurd is tot een niveau dat lijkt op het oorspronkelijke uiterlijk, wordt dit de parketafwerking genoemd. Eventueel noodzakelijke reparaties worden uiteraard uitgevoerd, hetzij aan het oppervlak, hetzij eronder. Bij een verouderde vloer zullen de reparaties het versleten oppervlak van het oorspronkelijke omringende hout simuleren. Overweeg eerst het uiterlijk van de beschadigde vloer voordat u overweegt de reparaties uit te voeren.

Beginnend in het midden van de beschadigde vloer wordt een ring gemaakt door de vloer in een cirkel te vegen totdat de ring samenkomt op een punt dat is ontstaan door het duwen van het hout tegen de muur. Dit middelpunt is het startpunt waar eventuele reparaties plaatsvinden. De oorspronkelijke vorm van de vloer wordt hersteld.

Door de uniformiteit van de vorm kan elke parketreparatie op dit punt worden uitgevoerd.

Trek de beschadigde vloer geheel of gedeeltelijk terug en begin met de afwerking. Als de reparatie vrij omvangrijk is, kan het beste een lat worden neergelegd om de overtollige nieuwe houten vloer in het parkettapijt te verbergen. Het gereedschap is in orde voor de reparatie. Reinigen en afwerken Wrijf stof en vuil weg. Breng eerst een hechtprimer aan op het blootgestelde oppervlak van de vloer. Laat de primer volledig drogen. Gebruik een kwaliteitsverzegeling voor het dichten van eventuele scheuren en voegen in de vloer. Breng de verzegeling in twee lagen aan om te voorkomen dat er vocht in de vloer komt bij de reparatie.

Nadat de twee verzegelingslagen zijn opgedroogd, maakt u het oppervlak glad door de hele vloer lichtjes te polijsten. Veeg alle overtollige verzegeling volledig weg tot deze droog is. Op dit moment is het voor de kleur en glans aan te bevelen de gehele vloer te satineren of te glanzen. Een belangrijk feit om te onthouden voor een goede vloerafwerking is het gebruik van een kwalitatief goed oplosmiddel op waterbasis of halfgefiltreerd droog oplosmiddel zoals oplosmiddel droog calciumchloride.

TIP: Wanneer u de vloer polijst, gebruik dan een goede kwaliteit boenwas, of zelfs olie. Wanneer de vloer is gepolijst, is het belangrijk dat de plaatser de verzegeling op geen enkel moment op de vloer laat opdrogen. Als de vloer droogt, zal de verzegeling zich in watervlekken zetten. Dit zal de afwerking van de medullaire vloerafwerking dof maken. Breng ook geen sealers op oliebasis aan op urethaan dat transparant is. De natuurlijke kleur van het urethaan is niet constant. Met behulp van een natuurlijke kleur, zou de natuurlijke urethaan vervagen in het zonlicht, maar het zou niet noodzakelijk de kleur te veranderen.

De twee soorten vloeren die beschikbaar zijn, zijn: zwevende vloeren of parketvloeren.

Zwevende vloeren: in principe een zwevende vloer-achtig materiaal. veroorzaakt door het drijven van water op het metselwerk. na verloop van tijd wordt het water dat per ongeluk naar buiten wordt gebracht, vermalen tot een olie. die vervolgens het uiterlijk van een steen produceert. haalbaar het kenmerk vanvinyl tegel.

Parketvloeren: parket zijn een gesneden en gevormde individuele stukken blokken met kenmerkende patronen en samen geplaatst om verschillende geometrische ontwerpen te vormen. in brede plank stijl blokken plus de blokken samen geplaatst om bochten te vormen om zowel geometrische ontwerpen als ingewikkelde ontwerpen te vormen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.