Dakbedekking

Dakcoating

Dakcoating heeft bewezen bestand te zijn tegen de elementen en gaat, indien correct uitgevoerd, meer dan 30 jaar mee, soms langer in gebieden met extreem strenge klimaten. Er zijn talrijke voordelen verbonden aan een goed aangebrachte coating op het dak. Het belangrijkste is dat het de levensduur van het dak verlengt. Omdat de coating niet echt kleverig is, hoeft het dak niet extra geprimerd te worden. Binnen 5 jaar nadat relatief nieuwe dakbedekking slijtage begint te vertonen in de gebieden met veel wind, is het een verstandige beslissing om de dakcoating te vervangen door een nieuwe coating. Zo gaat het dak veel langer mee en is de kans groter dat het bij toekomstige stormen schade oploopt. Een correct aangebrachte coating zal het dak een stuk milieuvriendelijker maken. Wat houdt dit in? Het dak zal beter bestand zijn tegen ultrahagel en andere vormen van zware windschade. Zelfs als het dak beschadigd raakt, zal het dak het waarschijnlijk toch uithouden.

De meeste mensen laten hun daken wassen na een grote storm. Dit is echter meestal niet de meest effectieve manier om het aan te pakken. Wanneer het dak gereinigd is, is er gewoon te veel puin om eruit te halen. Het is ook niet de meest efficiënte manier om de buitenkant van de dakbedekking schoon te maken: mensen zullen meestal veel tijd besteden aan het verwijderen van de dakbedekking en vervolgens gewoon op het dak gaan staan, de dakvlag eraf rukken en het helemaal opnieuw doen! Dit is tijdverspilling. Een dakcoatingprocedure kan op lange termijn veel tijdsefficiënter zijn. Dit is te danken aan het feit dat het veel sneller droogt, waardoor er geen vetreserves achterblijven die toekomstige schade kunnen veroorzaken.

Een typische dakbedekking coating proces omvat een twee-pizza proces. Er is een basiscoating en een topcoating, die elk afzonderlijk worden gemengd. Eerst wordt de basiscoating op het dakdekoppervlak aangebracht, daarna wordt het bedekt met de zogenaamde primer die later zal worden aangebracht. Tenslotte wordt het bovenste oppervlak gecoat met de eindcoating. Zoals u ziet, is dit een meer tijdsefficiënte methode van dakcoating dan manueel wassen, waarbij veel meer arbeid komt kijken. Er zijn enkele nadelen verbonden aan het aanbrengen van een bedekking over de bestaande dakbedekking. Het eerste nadeel is dat als de oude coating op sommige plaatsen in zeer slechte staat is en moet worden gerepareerd, het dak nog moet worden gerepareerd wanneer het nieuwe dak wordt geplaatst. Dit is natuurlijk moeilijker te doen bij een slecht dak. De nieuwe laag zal niet 100% waterdicht zijn, maar wel meer dan voldoende. Er kan een probleem ontstaan wanneer u een oude laag op het dak van een woning wilt vervangen. Dit betekent dat het gehele dakvlak moet worden vervangen in plaats van slechts enkele delen van het dak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.