Uitbreiding van een uitbreiding

Aanbouw Eindhoven

 

Omvang:

Een aanbouw wordt doorgaans gedefinieerd als een gebouw dat de grenslijn van zijn oorspronkelijke dimensie overschrijdt; in de moderne tijd wordt “aanbouw” vaker gebruikt voor zijaanbouwen van dakkapellen en patio’s. Het is een verkeerde benaming van de oorspronkelijke betekenis, aangezien aanbouwen nooit bedoeld waren om het hoofdgebouw “uit te breiden”. Ze werden gebouwd om extra kamers of ruimtes aan het hoofdgebouw toe te voegen, zonder dat er een zolder of een stuk grond buiten het hoofdgebouw nodig was.

Over het algemeen worden uitbreidingen ontwikkeld als een noodzakelijke stap door de eigenaar van het oorspronkelijke gebouw, om meer bruikbare ruimte te bieden, maar de uitbreiding zelf kan worden ontworpen om de gevel van het onderliggende gebouw verder te verfraaien. De nieuwste uitbreidingen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van dat wat het beste past bij het oorspronkelijke gebouw.

Hoewel het zeer belangrijk is de plaatselijke autoriteiten te raadplegen alvorens uw gebouw uit te breiden, en indien nodig toestemming te verkrijgen, is er vaak een vereiste om 1986 . Het uitbreiden van een nieuw gebouw zonder de juiste toegestane vergunning is een misdrijf en kan leiden tot de sloop van uw gebouw door planologen en de plaatselijke overheid.

Verlenging:

De uitbreiding van een bestaand gebouw of van een kamer aan het bestaande gebouw, indien het een gebouw van één verdieping betreft, wordt dus beschouwd als een uitbreiding, terwijl de uitbreiding van een gebouw van één verdieping, van gebouwen van twee verdiepingen tot een gebouw van één verdieping wordt aangeduid als een uitbreiding. Het uitbreiden van een gebouw van één verdieping, of het bouwen van een kamer van twee verdiepingen met een aanbouw van één verdieping, is een gebruikelijke situatie en meestal aanvaardbaar.

Wanneer de uitbreiding een één verdieping tellende kamer is, zal het meestal niet nodig zijn het hele gebouw te verbouwen; meestal worden alleen de bovenverdieping en de zijramen opgemeten. Voor de bouw van een kamer voor een gebouw met één verdieping moet de vloer met 48 cm (20 inches) worden verhoogd om plaats te bieden aan de nieuwe kamers die nodig zijn.

Wanneer de uitbreiding een kamer met twee verdiepingen is, zal het meestal alleen worden toegestaan om het bestaande gebouw (tweede verdieping) te ontwikkelen om de bouw van een nieuwe verdieping en een nieuw dak mogelijk te maken. Het dak moet ook worden verhoogd met 48 cm (20 inches)

De uitbreiding van een gebouw met één verdieping, waarbij het bestaande gebouw met vier verdiepingen wordt uitgebreid tot de oorspronkelijke raamhoogte (Meer), moet van achter naar voren worden gebouwd en de onderste verdieping van het gebouw moet naar beneden worden doorgetrokken. Denk er echter aan, dat dit bij instorting tot enige vorm van aansprakelijkheidsschade kan leiden.

Wanneer de uitbreiding een dubbele verdieping betreft, hoeft alleen de eerste verdieping naar boven te worden opgetrokken; de overige verdiepingen moeten één verdieping blijven. Het dak moet ook worden verlengd met nog eens vier voet. Hierbij moet rekening worden gehouden met de uiteindelijke hoogte van de nieuwe kamers.

Wanneer twee gebouwen qua vloerpeil met elkaar overeenkomen en er extra vrije ruimte beschikbaar is, moeten de zijmuren van elk van de gebouwen worden vervangen door de eerste nieuwe verdieping van de uitbreiding.

Om ervoor te zorgen dat uw aanbouw bij het bestaande gebouw past, is het belangrijk dat een van de gebouwen volledig wordt gerestaureerd, zodat het overeenkomt met het bestaande uiterlijk. Zodra u een volledige restauratie hebt laten uitvoeren, kunt u de woninguitbreiding maken.

Overbelast uw woning niet en maak geen aanbouw voor meer dan 4 kamers, tenzij het een gebouw met twee verdiepingen betreft en uw plaatselijke overheid dit toestaat met passende voorschriften. Voor de beste resultaten en om het meeste uit uw ruimte te halen, moet u advies vragen aan een vakman in de buurt.

Uitbreidingen moeten binnen zeven meter van het hoofdgebouw blijven en mogen niet hoger zijn dan het bestaande dak.

De aanbouw moet voldoende bedekt zijn met dakbedekking en zijdakbedekking. (het is belangrijk dat de tekeningen dit aangeven, anders zal de uitbreiding niet door de bouwcontrole komen)

Indien een bouwvergunning vereist is, moet deze op de tekeningen worden gespecificeerd en moet de bouw zodanig worden uitgevoerd dat loodgieterswerk, gas, elektriciteit en watervoorziening worden gedekt.

Voor stucadoorswerkzaamheden gelden dezelfde regels als voor de uitbreiding van een gebouw met één verdieping.

Het is een must om rookmelders en brandwerende ramen te hebben. Het mag niet hoger zijn dan 90 cm (2 meter) en het moet minimaal 60 cm (24 inch) breed zijn.

De aanbouw kan ramen hebben die met een wandelstok kunnen worden geopend, met een minimumgrootte van 25×25 cm of gelijk verdeeld in twee helften.

 

LEES MEER :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.